söndag 27 april 2014

Indisk dahl med portobellosvamp!

Började dagen med en cykeltur till domnarvsvallen där Jordan hade fotbollsträning....IK Brage såklart👍 med strålande solsken ute kändes det inte så lockande att sitta inne i 1 1/2 timme så jag passade på att ta en vända runt älven... Se så fint det var där med alla vitsippor! Och jag fick ett oväntat trevligt gå sällskap... Som sagt ibland är det oväntade det bästa.


Så här såg middagen ut!! Inte riktigt lik bilden i boken men jag hoppade ju tomaterna så det kanske var därför 😉

2 port
Recept:
2 msk olivolja
1/2 hackad lök
1 vitlöksklyfta hackad
1/2 tsk torkad persilja
1/4 tsk torkad koriander
1/4 tsk hela spiskumminfrön ( jag tog vanlig krydda)
2 portobellochampinjoner
450 ml vatten
200g röda linser
2,5 cm röd chili fint tärnad
50g färsk koriander grovhackad
15 g persilja grovhackad
35 g spenat grovhackad

Värm olivoljan i en stor kastrull och bryn lök och vitlök, rör ner kryddorna och svampen tillsammans med 25 ml vatten, rör ner linserna och hälften av vattnet, koka på medelstora värme i ca 25 min. Till sätt resten av vattnet lite åt gången. 
Före serveringen rör ner dom färska kryddorna och spenaten.
Jag tyckte att det saknades lite salt så jag tillsatte en nypa himalayasalt ....mmmm

Enjoy!

 Kram A-L




fredag 25 april 2014

Härligt hälsosam...basisk kost efter blodets ph-värde! Ugnsbakad aubergine med Cashewpesto!

Måste såklart dela med mej av den här boken och första receptet testat... Härligt hälsosam har nyligen kommit ut på svenska och jag har haft boken under bevakning på adlibris för att inte missa den!  Dessvärre måste jag säga att den har legat några veckor innan jag fått till det att testa nåt recept fast dom flesta ser supergoda ut! 

Det här är hemgjord Cashewpesto
Hur enkelt som helst att göra med en mixer stav...


Och det här är resultatet!
Salladen har jag gjort på jordgubbar istället för på tomater... Älskar jordgubbar i sallad!


Här kommer receptet:

1 aubergine halverad på längden
4 msk olivolja
50g råa Cashewnötter
40g färsk koriander ( jag fick ta torkad eftersom jag glömde köpa, det finns tyvärr ingen omvandlingstabell för det så jag mortlar lite i taget och smakade av med)
1 vitlöksklyfta
50g feta ( får & get) smulad

Ugn 170°c
Lägg auberginehalvorna med snittade sidan uppåt i en ugnsfast form, droppa 2 msk olja över och ställ dom i ugnen ca 25 min.
Kör under tiden cashewnötterna, koriander, vitlök och 2 msk olja i en mixer.
När auberginehalvorna nästan är mjuka så täck dom med peston och låt dom stå ytterligare 10 min
Smula fetan över och servera!

Salladen gjorde jag en egen variant av
Blandsallad
Jordgubbar
Saften av 1/2 citron
Sesamfrön 
Persilja


Så här ser boken ut och i korta drag handlar det om att äta efter blodets ph- värde som ligger mellan 7.35 och 7.45 vilket är snällare mot matsmältningssystemet.
Nu undviker jag vissa av dom här sakerna som är med i boken och plockar det jag gillar....Och gör om vissa recept så dom passar mitt tänk.



Enjoy!

Kram A-L

torsdag 3 april 2014

På väg till en ny behandling!

Så här fint var det tidigt i morse när jag gav mej iväg till en ny behandling av Ulf kilman på Kilmaninstitutet ....och den här gången hade jag tagit med mej några saker som jag ville ha testade så det såg jag fram emot... 


Var såklart bara tvungen att stanna en snabbis på Drottningholms slott ... Men jag hade ju en tid att passa så jag hann tyvärr inte stanna och småprata med kungligheterna 😉


Det är så himla kul att Jon Åslund har börjat hos Ulf också... Det var ju han som jag gick till första gången för flera år sedan när han spelade i IK Brage och som sedan förde mej till Ulf.... Och det här är ett av mina bästa beslut här i livet och här kan ni läsa mer http://www.kilman.nu/


Så här ser köksbänken ut med 2 månaders behandling och Ulfs anteckningar....


Och det här fina halsbandet kommer numer alltid att hänga runt min hals ....specialdesignat från Kilmaninstitutet är det inte bara otroligt fint utan det skyddar mot el/strålning!!
Tänk bara vad vi blir utsatta dagligen och inte bara från våra egna apparater, ipads,mobiltelefoner, datorer, tv mm och även så alla andras.... 

Det här halsbandet kommer ni att kunna köpa genom mej på beställning om ni är intresserade.... 2 av mina barn ville ha direkt  och det är jag tacksam för....och vill man inte ha det på sej jämt så kan man ju ta det på sej när man vet att man blir lite extra utsatt....tex på flyg, tåg, stora folksamlingar där man kommer vistas osv...

Det roliga var också att vi testade ett Te/örtte som jag hade med mej som tom Ulf gillade så han skulle testa det och vi testade mineralsminket Pürminerals som vi har börjat sälja på salonge och det fick godkänt och vi jämförde med 2 andra märken ett lite billigare och ett lite dyrare och dom funkade inget av dom så nu ska jag göra mej av med allt annat och beställa hem lite mer i morgon!!  

Ska skriva lite mer om sminket här sedan..

Tack för idag ....nu ska jag strax försöka sova lite för det är ju faktiskt det enklaste och bästa sättet att läka sej själv på...

Kram A-L