söndag 30 mars 2014

Fisk i pepparrotssås med blomkålsmos och gröna ärtor!

Enklare än så här kan väl inte middagen bli? 😃

Igår testade jag ICAs glutenfria tortillabröd... Helt ok, så nu slipper jag baka mina själv ( om jag nu inte vill det då) och dom här underlättar verkligen när köket bjuder på storfavoriten enchiladas!!
  

Började morgonen med att göra 3 olika sorters juicer... 
Först den här: 
2 äpplen
2 morötter
1/2 citron
2,5 cm ingefära

Allt i dubbeldos i råsaftcentrifugen


Och så blev det en GGS också...recept ligger i receptbanken under juicer
Och sen så gjord jag en specialare till killarna ( fast Jordan drack upp hela) 
1 apelsin
1/4 ananas
1 banan
Och 2 dl naturell havregurt
Kör apelsin ( på apelsinen måste man alltid ta bort det orangea skalet men behålla det vita annars blir den för mjuk att köra)  och ananas i råsaftcentrifugen, skär ner bananen i mixern och tillsätt juice och havregurt
Och klart!! 😊



Häremellan så har jag hunnit med en massa pappersjobb och tagit en intervallrunda på 4 km så det fick bli lite god snabbmat!

Blomkålsmos och Fisk i pepparrotssås med kokta gröna ärtor! 
Koka blomkålen ca 3 min, tillsätt lite flytande mjölkfritt margarin och kör med stavmixer, salta och ha på lite muskot.
Till fisken använde jag sej, skär den i bitar, stek och ha i en förpackning havregrädde, krydda m himalayasalt,vitpeppar och pepparrot till önskad smak och servera med kokta ärtor! 


 
Perfekt! , nu har nagellacket hunnit torka medans jag skrivit det här 😉
Enjoy!

Kram A-L

lördag 22 mars 2014

Kycklingwok med shiratakinudlar i kokosgrädde!


Ja nu har jag fått frågan flera gånger om jag har lagt ner min blogg? Men nej då... Ibland kommer verkliga livet emellan och jag har inte kommit till den kändisnivå då jag har en "spökskrivare" än 😉 

Ganska tråkigt kan jag tycka då man i början trodde att kändisarna gjorde sina statusuppdateringar, twittrar och instagramade själva... Jaja, en del gör det väl fortfarande och så gör jag med 😊

Så här såg det ut ikväll när jag lagade maten... 

Enkelt, snabbt och gott recept!

1 burk kokosgrädde
1 påse shiratakinudlar 
1 kycklingfilé
1 påse wook grönsaker ( använde 1/2 ungefär)
Smaksätt med sweet chili sauce, havssalt,svartpeppar och cayennepeppar 

Bryn kycklingen först, ( brukar ta ur det ur pannan och tillsätta den igen på slutet),
Wooka grönsakerna i lite olja, tillsätt kokosgrädden och kycklingen. Använd sweet chilin som smaksättare och tillsätt kryddorna.  


mmmm...Och så här såg det ut på tallriken ....😜

Enjoy!

Kram A-L