söndag 29 september 2013

Kycklingsoppa med nudlar och kokosmjölk

Hittade ett nytt recept idag som jag bara var tvungen att prova.. Fast vi hade kylskåpet fullt i rester.
Chicken noodle soup.... En kycklingsoppa med nudlar och kokosmjölk.
Jag har bytt ut några saker från originalreceptet.... Bl.a. Nudlar till shiratakinudlar och jag hade inte citrongräs hemma så jag tog skalet från en färsk citron ( rivet) istället.


Recept:
1 gul lök
2 msk färsk ingefära 
2 citrongräs 
500 gr kycklingfiléer 
1 liter vatten
2 röda paprikor
2 tsk röd currypasta 
1 tsk currypulver
1 tsk spiskummin
1 burk kokosmjölk
2 påsar shiratakinudlar 
1/2 kruka grovhackad koriander
2 tsk kokosolja att bryna kryddorna i 
1 lime
Himalayasalt och svartpeppar


1. Skala och hacka lök och ingefära. Strimla citrongräset. Koka upp vatten i en stor kastrull. Koka kycklingfileerna hela med lök,ingefära och citrongräs. Småkoka ca 15 minutiös filéerna är genomkokta.

2. Ta upp kycklingen och drag sönder filéerna med gaffel och spara buljongen.
3. Skär paprikan i mindre bitar. Fräs currypasta och kryddor i kokosoljan i kastrullen, tillsätt paprika, kokosmjölk och kycklingbuljongen, lägg i kycklingen och sjud i 10 min. Smaka av med salt & peppar.
4. Tillaga nudlar efter anvisningarna.
5. Servera soppan med nudlar, koriander och en klyfta lime.


Vi åt den här i kväll framför en brinnande brasa och efter en kall Pw runt sportfältet.... kommer helt klart att göra den här igen! 

Enjoy!

Kram A-L 

söndag 22 september 2013

Hemlagade tortillabröd utan gluten och vete!

Härliga söndag! 
Den här söndagen har jag väntat lite extra på och så chockar jag mej själv med att sova till 11.05?!? Trodde inte att det var sant när jag kollade vad klockan var så det blev snabba ryck med en 8 km Pw, löpning och intervall slinga i solen med vätskepaus hos TinaFina på prästgatan.

 Sen var ju frågan vilken mat ska vi göra idag då? Adam och Kevin röstade såklart på Enchiladas.... Jag har skämt bort Kevin med dom sen han gick i 3:an så äntligen fick dom bestämma. Jag gjorde vanliga åt dom ( nästan i alla fall ) och hemgjorda till oss andra.

Recept:
400 gr vatten
1 tsk bakpulver 
1/2 tsk salt
50 gr rismjöl
150 gr majsmjöl
30 gr fiberhusk
Majsmjöl till utbakning

 

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till en jämn smet.

2. Låt degen svälla i 15 minuter.

3. Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut dem tunt på underlag mjölat med majsmjöl.

4. Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidor ett par minuter, tills de har fått färg och känns lätta.

5. Lägg dem ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka ut.



Så här såg mitt kök ut under utbakning....



Kom också på varför dom ska vara så tunna....
Det är ju bakpulver i dom så dom sväller vid stekning..


Fick ihop en fin hög med 8 st i alla fall...nästa gång kan dom vara liiiite tunnare och mindre..



Dom köpta i en form och mina i den andra... Gissa vilka som är mina?


Japp formen med 4 st i... Har ni inte gjort Enchiladas förut så måste ni testa det. Jag brukar faktiskt fuska lite där och köpa en färdig kryddblandning och så gör jag dom på köttfärs, den här gången hade jag i lite riven morot också och osten jag har använt är skivbar chevrette, en getost med supergod smak! 



Så här såg det ut på bordet när killarna dukade idag ...mysigt värre fast det var en som fattades idag!


Och så här såg det ut på tallriken.... Jag serverade med spenat och guaccamole och betyget på tortillabrödet blev helt klart Godkänt!! Så nu har jag sagt att hädanefter så gör jag mina bröd själv!!


 Nu ligger jag i soffan med ljusen tända och bloggar lite innan jag ska sätta på en film som får avsluta den här fina söndagen... Såg förresten The great Gatsby igår ....se den om ni inte redan har gjort det?! Grymt bra film och ännu grymmare filmmusik :)

Enjoy!

Kram A-L 

onsdag 18 september 2013

Min favorit röra...Aubergine med paprika och lök!

Nu var det ett tag sedan det blev något bloggande igen! Periodvis så är ju livet liiiite hektiskt så då kommer det efter och nu har det varit lite storstäder på schemat och då blir det rätt mycket ute mat....många ceasarsallader kan jag säga och nu gillar jag verkligen det och dom flesta restauranger har dom och det är svårt att misslyckas med ;)

I kväll så blev det iaf lagad mat här i huset igen och inte vad som helst utan stekta grönsakeroch den här blandningen är en favorit!

Stekt Aubergineröra!
1 Aubergine
1/2 gul paprika
1/2 gul lök
Stek i lite kokosolja, soya sås, worschestershiresauce och krydda med himalayasalt, svartpeppar och cayennepeppar.

Jag tillsatte lite kyckling och serverade med shiratakinudlar!

Superenkelt och supergott! :)



Det här är en av mina resor jag har varit på! Vi har haft otroligt roligt i Stockholm på Årets frisör gala... Det roligaste av allt är ju att träffa alla frisörer som man känner från andra salonger och även från andra städer och all inspiration man får! Nu får vi väl se fram emot frisörbåten 2014 :)



Och just nu känner jag lite extra tacksamhet för höst, brasa och tända ljus!

Kram A-L 

söndag 1 september 2013

Zucchinilasagne och sallad!

Barnens dag är avklarat för i år... Barnens loppis på lördagen och barnens dags tåget & karuseller idag och såklart lite brända mandlar ... Det ingår ju liksom :)



Var upp till hjultorget i insjön efteråt och favoritaffären är såklart ittalabutiken ... Såg en jättefin skål med handtag som hade passat perfekt till salladen jag gjorde idag... 

Sallad: 
Romansallad
Gurka
Fetaost ( den som är gjord på get och fårmjölk)
Solrosfrön
Färsk pressad citron
Himalayasalt, svartpeppar 
 

Zucchinilasagne och sallad blev kvällens middag! Recept på zucchinilasagnen ligger på bloggen under middagar...


Enjoy!
Kram A-L