tisdag 30 juli 2013

Kyckling & shiratakinudlar i kokosmjölk med curry!

Tillbaka på salongen efter 2 veckors semester... Och jag känner mej nöjd och tacksam över att fått vara ledig, vädret har varit toppen, varit i väg och hälsat på både släkt och vänner och samtidigt klarat av Stockholm också såklart!

Nu är det tillbaka i verkligheten igen.... Fullbokad till Max 1:a veckan ...jobbade 10 timmar igår, en mer normal dag idag och i morrn väntar en 11 timmars dag men jag är så nöjd med att vara tillbaka bland mina underbara kunder och jag inser att det inte är alla som har turen att få jobba med det man brinner för! 

Hade tänkt gjort quinoa idag men den var slut så jag fick tänka om lite...

Recept:

Färsk kyckling filé i ugn ( jag gjorde 3st samtidigt, man måste ju vara lite smart och göra fler så har man ju i flera dagar) 
Ugnen på 175 grader ( det är alltid bättre att göra i ugn på lite lägre temperatur och lite längre, den blir saftigare då) i ca 25 min ( tinad)
Spraya med lite olivolja och krydda med worschestershiresauce, himalayasalt,svartpeppar,paprika,tabasco & cayennepeppar och ringla sedan lite honung över.

Shiratakinudlar behövs inte kokas utan häll bara kokat vatten över dom så är dom klara...

1 burk organisk kokosmjölk i kastrull
Krydda med 1 tsk röd currypasta och smaksätt sedan med himalayasalt,svartpeppar och curry efter smak.

Servera med färsk spenat och walnötter!

Enjoy!

Kram A-L 😊

tisdag 23 juli 2013

God Morning shot och skavsår!

God Morgon!!

Lika bra att kickstarta den här dagen.... Jag har lärt mej ett nytt ord idag eller rättare sagt en ny betydelse av ett gammalt ord. Skavsår...och nu pratar vi inte ytliga sår utan den där känslan som man har i kroppen, ni vet när det kryper och man inte kan sätta fingret på vad det är...skavsår och då är det dags för förändring.... Då gäller det att hålla koll på alla väderstreck... Dom säger att det finns faktiskt 5 väderstreck, norr,söder,öster,väst och det vi har inåt, så det är inåt vi ska gå...

Jag fick också kommentaren häromdagen... - Du har semester nu va? För nu tänker du alldeles för mycket...
Ja,det är väl så....det gäller ju bara att bestämma vilka tankar som ska få kosta energi också ;)

Ikväll är jag bortbjuden på bad,mat,rose' och trevligt sällskap så i väntan på solen ska jag måla och ladda kroppen...
Så jag började med yogaövningar i morse och sedan den här shoten som sätter fart på insidan av kroppen och hur enkel som helst..

Recept: 
1/2 äpple
2 cm färsk ingefära




Sedan kom Turbon ....gjorde dubbel dos på en gång! 

Recept:
2 äpplen
1/2 stjälk selleri
3 cm gurka
1/2 skalad lime
1/4 ananas
1 handfull spenat
1/4 avokado

Kör allt i råsaftcentrifugen utom avocadon, den måste tillsättas i en mixer eller handmixer


Och det här kom på min Fb och då blir man ju såklart extra glad!! :)


Känns himla kul när det man brinner för att göra uppskattas även av andra!! 

Ha en himla bra dag!

Kram A-L 

måndag 22 juli 2013

Visst funkar hotellfrukost även för mej!

Ibland känner man sig lite knäpp när man springer omkring och fotar en massa mat och dryck... Men jag gör det så gärna för er skull, och min egen såklart för ju mer vi sprider den kosthållning  vi vill kunna välja desto bättre är det även för oss....

Clarion Hotell på Ringvägen 98 i Stockholm fick ställa upp den här gången, och ja dom vet om att jag bloggar om frukosten.... 

( *på bilden: glutenfritt knäckebröd, kokt ägg, röd grapefrukt, ananas, apelsin och havreghurt med glutenfria flingor och sedan har jag blandat i lite solrosfrön, hasselnötter och lite fruktsallad)
Obs* kom ihåg att alltid dubbelkolla efter vetestärkelse om du inte tål det

Dom har en egen glutenfri hörna med mjukt bröd ( som var helt ok), knäckebröd, flingor och müsli, jag tror tom att dom hade några kex så det går verkligen framåt nu...
Och dom har också en kylhörna där dom hade mjölkfritt smör, havremjölk, havreghurt ( istället yoghurt) och även produkter av soya...
  
Så att plocka ihop en frukost för mej med mina kostvanor och för alla andra som väljer gluten/vetefritt, mjölkfritt och så rena produkter som möjligt så är jag faktiskt lite imponerad...


Ok jag fuskade lite och slog till på en halv kaffe med havremjölk ;)

Jag valde det här hotellet efter läget, uteservering och service... Jag har bott här förut och gillar hotellet helt enkelt..

Så tack för den här gången!
Kram A-L

lördag 20 juli 2013

Det gäller att veta vad man ska be om på restaurang!

En hel helg i Stockholm under mina 2 semesterveckor är ett måste....och bor på Clarion på Ringvägen ... Gillar det här hotellet :)

Kan Stockholm bli vackrare än så här??


Har ju såklart åkt kärlekstunneln och kärleksbageriet är ju en favorit...


Dom andra galningarna har ju åkt allt möjligt men jag och Jordan har hållt oss på jorden.... Ja iaf jag men jag tar det här som ett styrkepass...



Repetitioner med Anton Ewald bl.a. Inför sommarkrysset...trevligt värre tyckte vi alla..



Maten på kvällen fick bli Tyrol.... Och det är inte så krångligt att äta ute för mej som man tror... Det gäller att inte ställa frågan till dom vad man kan äta utan be om det du vet att du kan äta... Jag bad helt enkelt att få en sallad till laxen ist för potatissalladen.. Funkade hur bra som helst...


Hur som helst... Dalarna är hur vackert som helst men Stockholm och Stockholms skärgård kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta...härifrån har jag mina bästa barndomsminnen <3

Kram A-L

tisdag 16 juli 2013

2:a semesterdagen och grillat på menyn!

Det här är väl ändå semester om något??!  Efter en biltvätt på gården så blev det bad... Ja inte för mej men andra..


Sen hem till lite grillning.. Och jag har varit sjukt sugen på broccoli i 2 dagar nu så det blev en varm sallad till laxen idag..

Recept:

Lax grillad i folie med lime, himalayasalt, svartpeppar, chili och chèvre..

Salladen blev kokt broccoli, kokta färska rödbetor, walnötter, chèvre och lite ringlad honung över och kryddad med salt & peppar.


Avslutade med lite minigolf i Falun .. Bästa banan och det var vi inte ensamma om att tycka!!.. Kul hade vi iaf fast duktiga vet jag inte.. Adam min äldsta har sin högerhand i gips och han vann.. ;)




Enjoy!

Kram A-L 

onsdag 10 juli 2013

Besök hos morbror och Peace & Love café!

Det här är en helt underbar bild!!.. Jag har ju en himla stor släkt med flera mostrar och en morbror och det här är min morbror som är uppe här i deras sommarstuga ( dom bor i Stockholm annars) med min minsta Jordan och knäckebröd i händerna till hästarna!



Här hittade tom solen ut!! 



Lunchen idag blev en chèvresallad med mandlar och honung från Peace & Love cafet , utan tomater och bröd! Supergoda sallader och hade jag tid skulle jag söka jobb där... Men jag nöjer mej med stor tacksamhet att cafeet blir kvar, klart bästa stället i stan! 


Kram A-L 

tisdag 9 juli 2013

Ikväll kommer omeletten på 2:a plats!

Ikväll så kommer det här superfina fotot på 1:a plats!! Fotot är nytaget i Göteborg på min äldsta son Adam och hans flickvän.... Såååå himla fint!! <3 och det är taget av hans gulliga vän Benjamin som har tagit massor av fina foton på hela gänget och jag kommer visa fler om han tillåter!!



Efter att ha rensat halva uppfarten på ogräs i bikini och på bara knän blev det en snabb middag idag... Omelett med rökt kalkon & pecorino ost kryddad med himalayasalt, svartpeppar och timjan.. Serverat med gurka!! Snabbt, enkelt och gott!! 


Enjoy!

Kram A-L 

söndag 7 juli 2013

Grillat och sallad till middag med jordgubbar & glass till efterrätt!

Älskar söndagar och med den här värmen idag så blev det ju ännu bättre!!
Började den här dagen på stranden med pojkarna, Malin och hennes flickor och så här ser mitt hår ut efter 1 dopp och helt naturell ( =sjövatten) ... så beachlook here I come! 😉

 
Hem och grillade hamburgare med ananas till allihop efteråt men jag höll mej till kalkon & avocadosallad med coleslaw och grillad ananas! 

Recept: 
Färsk spenat
Ruccola
Röd paprika
Gurka
Chèvre 
Avocado
Rökta kalkon skivor
1/2 färsk pressad citron
Himalayasalt, cayennepeppar 



Efterrätt:

Jordgubbar
Tofuline vaniljglass ( mjölkfri)


Enjoy!!

Kram A-L 

torsdag 4 juli 2013

Potatisklyftor och chili & limekryddad lax!

Jobbat, Dalecarlia cup och himla trevligt sällskap så ikväll blev det potatisklyftor och chili & lime kryddad lax med grön sparris ... Supergott!! 

Recept:
Egen gjorda potatisklyftor kryddade med himalayasalt. Svartpeppar, olivolja, honung och rosmarin
In i ugn i 225 gr i ca 30 min

Laxen är kryddad med worschestershiresauce,chili, himalayasalt, svartpeppar och färsk pressad lime 
In i ugn ca 20 min

Serveras med kokt grön sparris och vitlöksaioli


Enjoy!

Kram A-L :)