söndag 10 februari 2013

Lyxig chèvresallad med hemgjord dressing!

Söööööndag!! ....älskar söndagar och idag har jag lunchat med fina Jenny, somliga får ju lov att jobba på söndagar och för att hinna träffa sina vänner så får man väl sno ihop lite mat och bjuda på, för äta måste man ju och vi hinner babbla ikapp lite :)

Idag blev det en sallad med spenat,sojabönor, gul paprika, röd lök, gurka, chèvre ost och valnötter.

Hade gjort i ordning en egen dressing tidigare så att den fick stå och dra lite.

Italiensk vinägrette dressing:
2 1/2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk dijon senap
1/2 tsk himalayasalt
1 1/2 tsk italienska kryddor eller oregano
1,25 dl vatten
1/2 msk oliv olja ( kan uteslutas men då blir den väldigt vattnig )
Vispa i hop allt och häll över eller häll upp i små serveringsskålar!

Serverade med ett rostat gluten/vetefritt bröd och vatten med citron.

Ett tips när man gör i ordning mat som inte tillagas varm är att ta fram ingredienserna ur kylskåpet tidigare så att dom inte är kylskåpskalla.... Då kommer smakerna fram tydligare och det är snällare mot magen. :)

Enjoy!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar